Wereldrecordpoging elektrisch laden op Floriade

Op het parkeerterrein van de Floriade staan zestig laadpunten van stichting e-laad. En op 9 mei vindt daar een recordpoging plaats om met het grootste aantal elektrische auto's tegelijk op te laden. Iedereen is welkom om mee te doen!

Op 9 mei 2012 vindt er tijdens de opening van de i-Day Special een bijzonder moment plaats op het parkeerterrein van de Floriade. Er zijn namelijk 60 laadpunten van stichting e-laad, waarschijnlijk de hoogste dichtheid ter wereld.

Stichting Limburg Elektrisch en Florielectric roepen eigenaren van elektrisch vervoer op om zich aan te melden en samen e-mobiliteit in praktijk te brengen tijdens de recordpoging elektrisch laden. Het doel is zoveel mogelijk elektrische auto's gelijktijdig te laten laden. Ook stichting e-laad zal vertegenwoordigd zijn.

Zestig oplaadpunten van stichting e-laad op het Floriadeterrein

Kansen voor duurzame business
I-Day Special Duurzaam Ondernemen biedt inzicht in de kansen, businesscases en ontwikkelingen van e-mobiliteit. Om 9.35 uur zal Gedputeerde Mark Verheijen (Economie) en tevens Bestuurslid Greenport Venlo de opening verrichten van deze dag en aansluitend de aankondiging doen vanuit het Dutch Master Paviljoen. Waarna er overgeschakeld wordt naar het parkeerterrein. Het woord wordt overgedragen aan Karenanna Knopper (Land van Limburg) en Gedeputeerde Patrick van der Broeck (Milieu en Duurzaamheid) om het startmoment in te luiden.

Hoog tijd voor e-mobiliteit
Na de recordpoging elektrisch laden volgen er parallelsessies over e-mobiliteit voor alle ondernemers en overheden die in de praktijk aan de slag willen met elektrische mobiliteit. Stichting Limburg Elektrisch, Formule E-team en APPM gaan in op vele vragen rond elektrische mobiliteit. Een presentatie over de stand van zaken en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer. Daarnaast worden praktijkvoorbeelden – door een gemeente en een bedrijf – eruit gelicht aan de hand van het Limburg Elektrisch project. Zeventig Limburgse organisaties doen ervaring op aan de hand van dit project.

Meer informatie
Lees meer over de i-Day op www.groen2012.nl. Hier vindt u informatie over het volledige programma en kunt u zich aanmelden.

I-Day Special wordt georganiseerd door Agentschap NL, Greenport Venlo en Limburg Elektrisch. Deze i-Day is onderdeel van de themaweek Duurzaamheid van de provincie Limburg op de Floriade.

UPDATE: Het is gelukt om het record simultaanladen neer te zetten op 43 elektrische auto's op een parkeerplaats. Met dank aan alle deelnemers en de laadpunten van e-laad. Notaris Moonen zal dit in een proces verbaal vastleggen, waarna het bij Guinnes Book of Records zal worden aangemeld. Het wereldrecord is dus gelukt!

Het parkeerterrein op de Floriade stroomde vol met elektrische auto's voor de recordpoging

Our latest news