Organisatie

ElaadNL: aansluitingen en kennis en innovatie laadinfrastructuur

De activiteiten van ElaadNL worden tot en met 2018 gefinancierd door betrokken samenwerkende netbeheerders. Het betreft het efficiënt veilig en correct aansluiten van publieke laadpunten op het elektriciteitsnet. ElaadNL neemt de coördinatie, registratie en toetsing hiervan op zich als eerste aanspreekpunt voor gemeenten en marktpartijen. Hiervoor hebben we een landelijke ingang (portal) ingericht. 

Ook fungeert ElaadNL als kennis- en innovatiecentrum op het gebied van laadinfrastructuur. Netbeheerders hebben niet alleen een wettelijke taak als het gaat om het verzorgen van aansluitingen. Zij moeten er ook voor zorgen dat het netwerk stabiel en betaalbaar blijft.

De opkomst van elektrisch rijden en laden is een belangrijke ontwikkeling voor het elektriciteitsnet. Door hun gezamenlijke betrokkenheid via ElaadNL ontstaat inzicht in de noodzakelijke maatregelen maar kunnen ook innovatieve oplossingen gekozen worden, die de samenleving veel voordeel opleveren. Zo kan via ‘smart charging’ optimaal gebruik gemaakt worden van het bestaande netwerk en zijn geen kostbare uitbreidingen aan het elektriciteitsnetwerk noodzakelijk. Daarnaast worden ook op andere punten innovaties ingezet. Bijvoorbeeld het compacter en goedkoper maken van de publieke laadpaal en een goedkoper en efficienter aansluit- en beheerproces.

Information about ElaadNL in English

Volg ons via

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meldt u zich dan aan via onderstaand formulier. U ontvangt dan (maandelijks) de nieuwsbrief van ElaadNL.

Naam
E-mail
 

Onoph Caron

Onoph Caron

directeur ElaadNL

"Met elektrisch rijden en opladen zijn we op weg om Nederland schoner en stiller te maken. Doet u mee?"