NKL/Elaad-lezingen op 29 mei

Op maandag 29 mei a.s. organiseert ElaadNL in samenwerking met het NKL een speciale editie van de Elaad-lezingen. Centraal staat het thema Cybersecurity in relatie tot laadinfrastructuur van elektrisch vervoer. Deskundige sprekers uit de wetenschap, de journalistiek en het netbeheer nemen u mee in de wereld van cybersecurity.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

Het belang van goede cybersecurity bij laadinfrastructuur neemt toe naarmate het laden van auto’s meer en meer via Smart Charging gestuurd kan plaatsvinden en het aantal auto’s toeneemt. Op termijn vertegenwoordigen de auto’s die gelijktijdig laden een vermogen dat vergelijkbaar is met dat van enkele grote elektriciteitscentrales. De auto wordt daarmee een cruciaal onderdeel van ons elektriciteitsnet. Juist nu de aantallen elektrische auto’s nog relatief gering zijn, kunnen stappen gezet worden om de veiligheid nu al goed te regelen.

Vijf sprekers verzorgen een boeiende NKL/Elaad-lezing: 

  • Maarten Hoeve, European Network for Cyber Security
  • Erik Poll, Radboud Universiteit
  • Igor van Gemert, SIM-CI
  • Brenno de Winter, IT analist
  • Harm van den Brink, ElaadNL


Na afloop van de presentaties gaan de sprekers in gesprek met elkaar en het publiek. De lezingen zijn in het Engels.

Voorafgaand aan de lezingen richten deskundigen op het gebied van cybersecurity zich op huidige en toekomstige vraagstukken. Dit gebeurt tijdens een speciale NKL/ElaadNL- verdiepingssessie. De bevindingen worden bij de paneldiscussie gedeeld en vormen een startpunt voor vervolgstappen.

Datum
maandag 29 mei 2017

Locatie
kantoor van ElaadNL: Utrechtseweg 310, Kantoorgebouw B42, 6812 AR in Arnhem

Programma

13.00 uur        Inloop

13.30 uur        Presentatie 1, 2 en 3

14.30 uur        Korte pauze

14.45 uur        Presentatie 4 en 5

15.15 uur        Paneldiscussie

16.00 uur        Netwerkborrel

Aanmelden
U meldt zich aan door een e-mail te sturen naar info@elaad.nl

Route
Het kantoor van ElaadNL bevindt zich op bedrijventerrein Arnhems Buiten (voormalig Kema-terrein). Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is dit goed te bereiken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op het bedrijventerrein en er zijn mogelijkheden om elektrische auto's op te laden. Vanaf centraal station Arnhem rijden bus 1, 51 en 352 in 5 minuten regelmatig naar Arnhems Buiten. De bushalte ligt op 1 minuut lopen van ons pand.

Bekijk eerdere Elaad-lezingen

 Auke Hoekstra, TU Eindhoven, gaf een Elaad-lezing op 15 december 2016.

Lennart Verheijen, Greenflux, sprak die dag ook.

 

Back to overview

Our latest news