Programma 10 jaar Elaad

TIEN JAAR ELAAD, TIEN JAAR ELEKTRISCH RIJDEN, TIEN JAAR DUURZAAM PIONIEREN 

Op 12 september vieren we het tienjarige bestaan van Elaad. We kijken terug op een enerverende periode waarin elektrisch rijden transformeerde van een leuk idee naar een wezenlijk onderdeel van onze infrastructuur, zowel voor de weg als voor het energienet.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem blikken we terug op die tien jaar, maar kijken we ook vooruit. Hoe ziet de wereld van elektrisch rijden en laden er over tien jaar uit? En we reiken deze middag EV-lintjes uit aan een aantal pioniers van elektrisch rijden in Nederland.

Let op: vanwege het grote aantal aanmeldingen vindt '10 Jaar Elaad' niet plaats bij ons kantoor, maar bij het Nederlands Openluchtmuseum.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Programma

13:00 - Inloop

14:00 - Openingsspeech door Onoph Caron, directeur ElaadNL

Onoph Caron, directeur van kennis- en innovatiecentrum ElaadNL blikt terug op 10 jaar pionieren met elektrisch rijden en laden in Nederland.

14:15 - Presentatie Vincent van der Vinne - Mobiliteit van nul tot nu en de rol van elektrisch vervoer daarbinnen

vincent-van-der-vinne2Dr. Vincent van der Vinne, mobiliteitshistoricus, onderzoekt de wijze waarop het mobiliteitslandschap in Nederland vorm heeft gekregen en met name de rol van de auto daarin. In zijn boeken gaat Van der Vinne in op de opkomst van de auto, welke keuzes er door de jaren heen zijn gemaakt en waarom deze zijn gemaakt. Voor zijn nieuwste boek onderzoekt hij de (hernieuwde) opkomst van de elektrische auto. 

14:45 - Presentatie Stefaan Vandist - Elektrische mobiliteit; nu en in de toekomst

stefaan-vandist

Vandist, toekomstverkenner, kijkt met een ecologische bril kijkt naar alle innovatieve ontwikkelingen rondom duurzaamheid en elektrische mobiliteit. In zijn presentatie zoomt hij in op de combinatie tussen elektrisch en autonoom rijden. Dit leidt tot een nieuwe beleving en levensstijl voor steden. Dat is volgens Stefaan: urbanistiek.

 

15:15 - Pauze

15:40 - Presentatie Smart Charging Guide en uitreiking eerste exemplaar

smart-charging-guide

Met gepaste trots presenteert ElaadNL de Smart Charging Guide; de eerste publicatie die alle elementen van Smart Charging op een toegankelijke wijze op een rijtje zet.

'Hoe kunnen we in de komende jaren miljoenen elektrische auto's slim en duurzaam opladen?' dat is de centrale vraag in de Smart Charging. De Guide is interessant voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van elektrische mobiliteit en duurzame energie. 

Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Bert Klerk, voorzitter van het FET.

16:00 - Uitreiking EV lintjes, door Ton Rombouts (voorzitter ElaadNL)

Nederland loopt wereldwijd voorop in de transitie naar elektrische mobiliteit. De afgelopen tien jaar hebben een aantal zeer gedreven Nederlanders de schouders onder deze ontwikkeling gezet en ElaadNL zet een aantal pioniers uit de beginjaren van het moderne elektrisch rijden en laden in Nederland in het zonnetje. Een welverdiend applaus voor deze pioniers!

17:00 - Afsluiting en borrel

Our latest news