Opening Testplein 18 april 2018

Het nieuwe Testplein van ElaadNL wordt feestelijk geopend op woensdagmiddag 18 april door de  staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Diezelfde middag is er ook een speciale editie van de Elaad-lezingen met inspirerende sprekers.

Datum                  18 april 2018

Locatie                 Utrechtseweg 310 | Gebouw B42 | 6812 AR | Arnhem

Programma (let op: tijden zijn gewijzigd!)

13.30 uur            Inloop

14.00 uur            Speciale editie Elaad-lezingen met sprekers: 

       • Chelsea Sexton
       • Joeri van Mierlo
       • Ruud Koornstra
       • Annemarie Jorritsma

15.30 uur            Pauze

16.00 uur            Opening Testplein ElaadNL met:

       • Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat
       • Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van provincie Gelderland

17.00 uur            Borrel

Na de feestelijke opening kunt u een kijkje nemen bij de verschillende bijzonderheden op het Testplein waar medewerkers van ElaadNL u uitleg geven.

U meldt zich aan via info@elaad.nl. Heeft u zich al aangemeld, dan is dit niet meer nodig. Voor de Elaad-lezingen zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u er bij zijn, meld u dan snel aan. Voor de opening om 16.00 uur geldt het beperkte aantal plaatsen niet.

Over het nieuwe Testplein voor elektrische auto’s, laadinfrastructuur en Smart Charging

Het Testplein bevindt zich in de bossen van businesspark Arnhems Buiten en bevat alle typen laadpalen die in Nederland in de publieke ruimte staan. Daaronder ook een snellader en een laadlantaarnpaal. Bovendien is het plein zo bemeterd dat unieke tests en onderzoeken uitgevoerd kunnen worden. Zo kan een nieuw model elektrische auto getest worden op de interactie met alle laadpalen van heel Nederland voordat deze grootschalig op onze wegen komt. Netbeheerders zien wat een auto (eigenlijk een batterij op wielen) doet met de kwaliteit van de stroom. Daarnaast worden proeven gedaan met Smart Charging: het aansturen van de auto om op bepaalde tijden minder of juist meer te gaan laden. Bijvoorbeeld omdat er extra stroom uit zon of wind beschikbaar is of omdat er een overbelasting van het lokale stroomnet kan ontstaan.

Het ElaadNL Testplein wordt mede mogelijk gemaakt door het INVADE H2020 project dat onderdeel is van het Horizon 2020 research and innovation programme van de EU, grant agreement No 731148.

 1-invade

horizon-2020

Routebeschrijving 
Het kantoor van ElaadNL bevindt zich op het bedrijventerrein Arnhems Buiten (voormalig Kema-terrein). Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is dit goed te bereiken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op het bedrijventerrein en er zijn mogelijkheden om elektrische auto's op te laden. Vanaf centraal station Arnhem rijden bus 1, 51 en 352 in 5 minuten regelmatig naar Arnhems Buiten. De bushalte ligt op 1 minuut lopen van ons pand.

Our latest news