Online Première Documentaire Transparante Laadpaal

Op donderdag 18 maart om 16.00 uur gaat de korte documentaire ‘De Transparante Laadpaal’ in première. Aansluitend houden drie experts die ook in de film zitten ‘bevlogen betogen’ en is er ruimte voor het stellen van vragen. Ontwerper Marcel Schouwenaar,  initiatiefnemer Thijs Turèl en wetenschapper Kars Alfrink geven daarbij hun visie op transparantie en algoritmes.

Aanleiding voor het maken van de korte documentaire is dat het Transparante Laadpaal project in een nieuwe fase is beland. Na de 1.0 versie van het ontwerp waarmee een Dutch Design Award werd gewonnen, is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een 2.0 versie. Deze is nu operationeel en staat in een testomgeving bij ElaadNL in Arnhem. En de vooruitzichten voor het ingaan van de derde fase, het toepassen in de alledaagse praktijk van een stad, zijn gunstig.

Aanmelden voor de online première

Over de korte documentaire ‘De Transparante Laadpaal’

Algoritmes worden steeds belangrijker in de slimme stad van morgen. Ze bepalen hoe lang je stil staat bij het verkeerslicht, maar steeds vaker ook bijvoorbeeld hoe elektrische auto's geladen worden. Als ze niet allemaal tegelijk op volle kracht kunnen, wie mag dan eerst en met welke snelheid wordt er geladen? Maar hoe weet je dan nog wat er gebeurt en of de keuzes die gemaakt worden wel eerlijk zijn? Om daar een antwoord op te krijgen werd in 2017 het Transparante Laadpaal project gestart.

Hoe staat het nu met de transparante laadpaal? In deze korte documentaire komen zes experts aan het woord over het ontstaan, de ontwikkeling en de toekomst van de transparante laadpaal. De documentaire is mogelijk gemaakt door Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL, Gemeente Amsterdam, Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, The Incredible Machine en TU Delft.

Programma

Donderdag 18 maart, 16.00 uur-17.00 uur

  • Welkom
  • Online Première Documentaire Transparante Laadpaal (17 minuten)
  • Drie ‘bevlogen betogen’ over transparantie en algoritmes van experts die ook in de film zitten: ontwerper Marcel Schouwenaar,  initiatiefnemer Thijs Turèl en wetenschapper Kars Alfrink
  • Vragen en antwoorden voor de drie experts

Aanmelden

We nodigen u van harte uit om deze online première bij te wonen. Meld u vooraf eenvoudig aan via onderstaande link.

Aanmelden voor de online première

Our latest news