Onderzoek EV-rijders Overijssel en Gelderland

In samenwerking met Allego, de provincies Overijssel en Gelderland, Enexis en Alliander start ElaadNL deze week met een eind-onderzoek naar de mening over laden in Overijssel en Gelderland. Doel van dit onderzoek is om de ervaringen van gebruikers bij de slimme laadpalen in de provincies te meten. Uiteindelijk willen we met deze informatie de laadinfrastructuur in deze provincies én in heel Nederland slimmer en gebruiksvriendelijker maken.

De enquête is de afronding van het 'Grootste onderzoek ooit naar slim laden van elektrisch vervoer' dat in 2018 is gestart. In de afgelopen 3 jaar zijn er in beide provincies in totaal 2400 laadpunten geplaatst in 45 gemeenten. Met deze laadpalen onderzoeken we onder andere hoe elektrische auto’s zoveel mogelijk kunnen laden op duurzame energie en hoe piekbelasting op het net voorkomen kan worden.

Dus heb je een elektrische auto en heb je de afgelopen jaren in Overijssel of Gelderland geladen bij een laadpaal zoals op de foto? Doe dan mee met dit onderzoek.

Start de enquête

Our latest news