Nieuwe Hyundai IONIQ 5 succesvol getest op testlab ElaadNL

De nieuwe Hyundai IONIQ 5 is onlangs getest op het testlab van ElaadNL. Daarbij is gekeken naar het probleemloos laden op alle verschillende types publieke laadpalen die we in Nederland kennen. Het goed volgen van Smart Charging signalen en de effecten van het laden op de spanningskwaliteit (PowerQuality). Goed nieuws! De Hyundai INOIQ 5 kwam goed uit alle tests.

Begin zomer 2021 staat de nieuwe Hyundai INONIQ 5 in de showroom. Maar onlangs was deze al op bezoek bij het testlab van ElaadNL in Arnhem voor een reeks tests.

Op het ElaadNL testlab in Arnhem worden elektrische auto’s getest op drie punten: interoperabiliteit, Smart Charging en PowerQuality. Ten eerste wordt getest of de auto probleemloos kan laden bij de verschillende laadpunten die in Nederland te vinden zijn. ElaadNL gebruikt hiervoor haar uitgebreide proeftuin, waar laadpalen van alle soorten en merken te vinden zijn. Ten tweede wordt onderzocht hoe  het laadgedrag van de auto is bij verschillende Smart Charging scenario’s waarbij het laden gestuurd wordt. Volgt de auto de signalen goed dat het laden op een lagere of juist hogere snelheid plaats kan vinden of zelfs tijdelijk uitgesteld wordt? Ten slotte wordt onderzocht hoe de auto reageert op veranderingen in het elektriciteitsnet en hoe het net reageert op de auto. Is er een effect op de PowerQuality? De Hyundai IONIQ 5 slaagde probleemloos voor alle tests.

Meer informatie over de nieuwe INOIQ 5: https://www.hyundai.com/nl/modellen/IONIQ-5.html

Binnenkort ook e-trucks en e-bussen

ElaadNL verwelkomt graag alle nieuwe modellen elektrische auto’s op het testlab. Het bestaande testlab wordt na de zomer uitgebreid zodat ook elektrische bussen, e-trucks en andere elektrische voertuigen getest kunnen worden. Zie: https://www.elaad.nl/news/nederland-krijgt-internationaal-testcentrum-voor-het-laden-van-elektrische-voertuigen/

Our latest news