Aftermovie 10 Jaar Elaad

Elaad kijkt met veel plezier terug op een hele mooie bijeenkomst ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan. Op donderdag 12 september vonden meer dan 200 belangstellenden, Elaad-partners, EV-pioniers en EV-enthousiastelingen hun weg naar 'Loods Goes' in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het publiek werd door directeur Onoph Caron meegenomen door de turbulente geschiedenis van Elaad, hoe het was om te pionieren met laadpalen en elektrische auto's en waar we nu staan.

Vervolgens analyseerde mobiliteitshistoricus Vincent van der Vinne de geschiedenis van de elektrische auto met de vraag of deze de benzineauto gaat vervangen of verbeteren. Toekomstverkenner Stefaan Vandist nam het stokje over en keek wat EV ons de komende decennia gaat bieden en hoe de energietransitie vorm gaat geven aan onze leefomgeving. 

Na de pauze werd de Smart Charging Guide gepresenteerd en brak het grote moment aan: de uitreiking van de EV-Lintjes

De volgende EV-pioniers werden in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan het succes van elektrisch rijden toen dit nog een onontgonnen gebied was:

  1. Alexandra van Huffelen
  2. André Postma
  3. Maarten Steinbuch
  4. Bram van de Leur
  5. Ruud Koornstra
  6. Bart Lubbers
  7. G4 - Maarten Linnenkamp, Lutske Lindeman, Aart Meijles en Ton Koning

De dankwoorden zijn allemaal te vinden op de speciale 10 Jaar Elaad Playlist. Van het jubileum is ook een fotoverslag gemaakt.

 

Our latest news