4 februari: Onthulling Sociale Module voor laadpalen

Op dinsdagmiddag 4 februari 2020 onthullen Ingrid Thijssen (CEO Alliander) en Henk Visser (directeur Enpuls) twee demonstratieversies van de ‘Sociale Module voor laadpalen’. Deze bijzondere innovatie maakt laadpalen voor elektrische auto’s ‘sociaal’ en voorkomt stroomstoringen. Aansluitend vindt een debat plaats over de urgentie en wenselijkheid van deze techniek. In het panel zitten: Henk Visser (Enpuls), Harm van den Brink (ElaadNL), Jeroen Herremans (Economic Board), Robert van Gent (VER, Vereniging Elektrische Rijders) en Kristof Vereenooghe (EVBox).

Het aantal elektrische auto’s groeit spectaculair en dit is pas het begin. Het bestaande stroomnet zal hierdoor steeds zwaarder worden belast, met name op plekken waar veel ladende auto’s zijn. 

Omdat een moderne elektrische auto een piekvermogen heeft dat gelijk staat aan dat van tien huishoudens, kan het hard gaan. Wanneer in een straat tien auto’s allemaal tegelijk gaan opladen, dan zijn er dus ineens honderd ‘huishoudens’ extra. Afhankelijk van de lokale situatie kan dan overbelasting ontstaan van het net en daardoor mogelijk een stroomstoring. Daarom is door het lab van ElaadNL een technische voorziening ontworpen die het mogelijk maakt om op tijd in te grijpen: de Sociale Module voor laadpalen. De demonstratieversie van de twee varianten wordt op 4 februari gepresenteerd. 

What about Purple Charging?

Na eerder de prototypes van de Transparante Laadpaal en de IOTA-laadpaal te hebben geïntroduceerd, komt ElaadNL met een nieuwe innovatie: een sociale module voor laadpalen.

Datum: dinsdag 4 februari 

Tijd: 14.30 uur inloop; 15.00 uur start; einde ca. 17.00 uur (incl. netwerkborrel)

Locatie: Utrechtseweg 310, Kantoorgebouw B42, 6812 AR in Arnhem

Komt u ook? Meld u direct aan.

Our latest news