Smart Charging: leven van de wind en rijden op de zon!

Nederland is de grootste proeftuin ter wereld. Voor het opslaan en terug leveren van lokaal opgewekte milieuvriendelijke stroom, waar en wanneer jij dat wilt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de 1 miljoen elektrische auto’s in ons land, in 2025. We acteren daarom nu. Samen.
In het Living Lab Smart Charging.

Smart Charging is het opslaan van lokaal opgewekte duurzame stroom in elektrische auto’s en het vervolgens weer terug leveren aan het elektriciteitsnet of je huis, wanneer dat nodig is. Een elektrische auto kan ongeveer de hoeveelheid stroom opslaan die je dagelijks in je huishouden verbruikt. Een ideale oplossing dus.

De auto is niet langer een deel van het probleem, maar wordt een deel van de oplossing voor het milieuvraagstuk en de energietransitie. Smart Charging is een veelomvattend begrip. Het is de kern van de oplossing om duurzame energie op te slaan. We zien auto’s als een rijdende batterij. Zodra die is aangesloten op een laadpaal, kan deze worden ge-laden en ont-laden. Hierdoor kunnen we duurzame energie opslaan en op een later moment gebruiken. Die van de zonnepanelen op elk dak, rechtstreeks de auto in. Of bij harde wind ’s nachts en weinig vraag naar energie: zo de auto in. En de volgende dag bij veel vraag: uit de auto het huis in of het net op.

Daarvoor werken overheden, bedrijven in EV, elektriciteitsmaatschappijen, netbeheerders, autofabrikanten en autobezitters samen om de energietransitie werkelijk vorm te geven.

Ga naar de website van Living Lab Smart Charging.

Ik wil meer weten over Smart Charging (veelgestelde vragen).

Bekijk het animatiefilmpje 'Leven van de wind en rijden op de zon'.

 

 

 

 

Volg ons via

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meldt u zich dan aan via onderstaand formulier. U ontvangt dan (maandelijks) de nieuwsbrief van ElaadNL.

Naam
E-mail