ElaadNL en HiePRactief nieuwe partners Smart e-Mobility programma Nederland – Californië

Congress

Om te werken aan de wereldwijde acceptatie van open laadprotocollen heeft ElaadNLvandaag het convenant Smart eMobility (S4C) ondertekend en is daarmee Partner in Business Nederland/California geworden. Ook is HiePRactief toegetreden, het bedrijf dat al sinds 2012 uitwisselingen tussen Nederland en Californië op het gebied van Smart Emobility organiseert en dit nu gaat uitbreiden naar een jongere doelgroep met challenges tussen leerlingen in Nederland en Silicon Valley. De nieuwe samenwerking is woensdag 22 februari ondertekend na afloop van het door de VER (Vereniging Elektrisch Rijders) gehouden verkiezingsdebat in Bunnik.

Op maandag 27 februari zullen Greenflux en robotTUNER eveneens toetreden op het Ministerie van Economische Zaken. Het totaal aantal deelnemers aan het jonge programma komt daarmee op 23 bedrijven en kennisinstellingen uit zowel Nederland als de Verenigde Staten.

Onderstrepen belang van open protocollen

In Nederland is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het stimuleren van elektrisch rijden. Een essentieel onderdeel daarvan is het stimuleren van de ontwikkeling van laadinfrastructuur.  Een infrastructuur die de mogelijkheid biedt dat elektrisch vervoer en duurzame bronnen zonder onnodige bijkomende (royalty)kosten met elkaar kunnen communiceren is cruciaal voor een toegankelijke betaalbare en betrouwbare energietransitie. Dankzij open protocollen en standaarden wordt innovatie en competitie gestimuleerd, wat zich vertaalt in betere dienstverlening, lagere prijzen, en nieuwe soorten services.

ElaadNL heeft hier aan de wieg gestaan. OCPP, het open protocol dat de communicatie regelt tussen laadpaal en backoffice wordt inmiddels in meer dan 90 landen gebruikt. ‘Met deze overeenkomst willen we het belang onderstrepen van gezamenlijke doorontwikkeling van open protocollen’, aldus Onoph Caron, directeur ElaadNL.

Smarter kids in a smarter world

Nieuwe deelnemer HiePRactief organiseert voor Coast to Coast al sinds 2012 uitwisselingen tussen Nederland en Californië op het gebied van Smart Emobility. Ellen Hiep, eigenaar HiePRactief: ‘we gaan dit nu uitbreiden naar een jongere doelgroep. Want als we een 'smarter world' willen, dan moeten we ook zorgen voor ‘smarter kids’.  Samen met Californische partner 'Fused Learning’ gaat HiePRactief challenges organiseren tussen leerlingen in Nederland en Silicon Valley onder de naam: ‘Adventures to a smarter world’ (www.adventures2smarterworld.com). De challenges geven kinderen en jongeren uit de top-smart emobility regio’s van de wereld de kans om met elkaar te sparren en mee te denken over de belangrijke vraagstukken van deze tijd. Van 6-17 maart vindt een pilot plaats met twee basisscholen in Nederland en twee in Silicon Valley: doel is om vanaf mei 2017 op regelmatige basis challenges te organiseren voor zowel basisscholen als scholen van het voortgezet onderwijs.

Back to overview

Our latest news