Advies en keuring laadpaal

De netbeheerders zijn verantwoordelijk voor het beheren van de elektriciteitsnetten. Zij zorgen er voor dat deze netten betrouwbaar en veilig zijn. Ook wanneer laadpalen voor elektrische auto’s worden aangesloten, is het van belang dat deze veiligheid en betrouwbaarheid gegarandeerd blijft. Een laadpaal kan daarom niet zomaar worden aangesloten op het openbare elektriciteitsnet. Het is belangrijk dat het netbeheerdersgedeelte van de laadpaal (dit is het deel van de laadpaal waar de voeding wordt aangesloten) voldoet aan de actuele voorschriften van de netbeheerder en dat de laadpaal veilig kan worden aangesloten.

Netbeheerderskeuring
ElaadNL keurt nieuwe typen laadpalen in samenwerking met de deelnemende netbeheerders (Cogas, Endinet, Enexis, Liander, Stedin en Westland Infra) tijdens de Netbeheerderskeuring. Daarnaast begeleidt en adviseert ElaadNL marktpartijen en indirect daarmee hun opdrachtgevers (veelal gemeenten of regio’s) tijdens dit traject. Tijdens de Netbeheerderskeuring wordt de laadpaal onder meer getoetst op conformiteit aan de specificaties van de deelnemende netbeheerders, veiligheid en betrouwbaarheid. Zodra de laadpaal definitief is goedgekeurd kan deze ingezet worden voor plaatsing in de openbare ruimte en aansluiting op het openbare elektriciteitsnet. Dat biedt gemak voor marktpartijen als ook voor betrokken netbeheerders. De Netbeheerderskeuring wordt een aantal keer per jaar georganiseerd.

De keuringsdagen vinden plaats bij ElaadNL: Utrechtseweg 310, kantoorgebouw B42, 6812 AR, Arnhem.

Agenda

  • 5 september 2017: 12.00 - 15.00 uur
  • 28 november 2017: 12.00 - 15.00 uur

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 026-3120223 of stuur een mail naar info@elaad.nl om u aan te melden.