4 november 2014

Keuringsdagen nieuwe laadpalen

ElaadNL organiseert keuringsdagen waarbij samen met betrokken netbeheerders gekeken wordt naar de netbeheerdersdelen van nieuwe laadpalen. Ondertussen zijn al negen typen laadpalen van vier leveranciers gekeurd. De volgende keuringsdagen zijn gepland op 21 januari en 11 februari 2015.

Voordat een nieuw type laadpaal op het openbare elektriciteitsnet kan worden aangesloten moeten betreffende netbeheerders toestemming hiervoor geven. Zij kijken of het netbeheerdersgedeelte van zo’n paal voldoet aan alle eisen (specificaties) en geven waar nodig advies aan leveranciers hoe hieraan te voldoen. Dat kan sinds kort op keuringsdagen die ElaadNL organiseert. Voordeel van zo’n dag is dat deskundigen van diverse netbeheerders, Liander, Enexis en Stedin, bijeen zijn. Dit vergemakkelijkt het proces om te komen tot laadpalen die in verzorgingsgebieden van al deze netbeheerders geplaatst mogen worden.

Op 29 oktober is de meest recente keuringsdag geweest. Deze heeft geresulteerd in zeven nieuwe goedgekeurde laadstations. Inmiddels zijn in totaal negen laadpalen goedgekeurd van vier leveranciers: Chargepoint, Enovates, Ecotap en EV-Box. Een overzicht van goedgekeurde laadpalen vindt u elders op onze site. Naar verwachting kunnen we het aantal goedgekeurde producten binnenkort uitbreiden.

Er staan ook alweer nieuwe keuringsdagen gepland:

o 21 januari 2015

o 11 februari 2015

 Leveranciers die interesse hierin hebben kunnen zich melden bij ElaadNL: info@elaad.nl